3.4.2012

Defibrillaattori Kouvolan Prismassa


Etelä-Suomen lisäturva on hankkinut puoliautomaattisen defibrillaattorin, joka sijoitetaan Kouvolan Prisman infopisteeseen 1.5.2012 lukien. Yrityksen vartijoille on annettu defibrillaattorin käyttöön koulutus (PPE+D). Laite sinällään on ns. jokamiehen käyttöön soveltuva, eli laite itse tulkitsee rytmin ja ohjaa käyttäjäänsä selvällä suomenkielellä, laitteella ei voi tehdä virhettä, laite ei anna sähköä, eikä ehdota defibrillointia kuin defibrilloitavaan rytmiin. Laite ohjaa käyttäjäänsä myös koko elvytysprosessin ajan.

Defibrillaattori löytyy siis Prisman INFOPISTEESTÄ toukokuun alusta. Laite on ”säilyvyyden” takaamiseksi sijoitettu infon sisäpuolelle, mutta paikalla on aina henkilökuntaa, jolta laiteen voi pyytää.

Suomeen on perustettu vastikään rekisteri johon kerätään vastaavien, jokaisen käytettävissä olevien defibrillaattoreiden sijaintitietoja Suomessa. Sieltä löytyy tämänkin laitteen olemassaolo jatkossa. rekisteri löytyy osoitteesta www.defi.fi tai www.defirekisteri.fi.

Hätäkeskustietojärjestelmään luodaan muistutin, joka muistuttaa päivystyshenkilökuntaa siitä, että Kouvolan Prismasta löytyy defibrillaattori. Tällä keinoin voidaan hätäilmoituksen tekijälle asiasta tarvittaessa kertoa.

Vartijoiden defibrillointi ja elvytyskoulutuksesta vastannut Janne Wall sairaanhoitaja ylempi AMK, (Ensihoitaja)